Wat gaan we doen?
USA = BBQ als je het ons vraagt. En dan niet de hotdogs of een simpele burger, maar dan echt de delen van het land die beroemd zijn om de kunst van het BBQen. Mensen die hun gerecht volledig hebben geperfectioneerd, vasthouden aan tradities of juist toch vernieuwend willen zijn. De low & slow gerechten zoals brisket, pulled pork en rubs. Gerookte worsten. Whole hog. Yes, in deze workshop gaan we naar de oorsprong van BBQ!
In de USA kun je echt spreken van een kunstvorm die verandert wanneer je van staat naar staat reist. Er wordt gesproken van de zogenaamde BBQ belt waar de staten Noord- en Zuid-Carolina Alabama, Kentucky, Texas, Missouri en Tennessee deel van uitmaken. Ga je met ons op reis langs deze staten? Van low&slow tot hot&fast, de kenmerkende Amerikaanse bijgerechten, er komen zoveel aspecten aan bod tijdens deze workshop!
Wat behandelen we?
- 4 gerechten die je natuurlijk zelf op z’n Amerikaans gaat bereiden. Een combinatie van vlees, groenten en sidedishes.
- Diverse Amerikaanse kooktechnieken van hot & fast tot low & slow, lekker divers!
- Je gaat werken met verschillende BBQ’s, denk bijvoorbeeld aan een kamado en een pellet grill
- Je zet zelf een complete Amerikaanse BBQ-platter op tafel met bijpassende garnituren en bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan Pickled veggies.
- Natuurlijk slaan we de categorie desserts niet over. Als we denken aan een Amerikaans dessert, komt al snel s’mores of een pumpkin pie naar voren, maar wat vind je van een Bourbon carrotcake? (Amerikaanser dan dat wordt het niet, toch?).
Over deze masterclass
Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat in onze workshops centraal, we gaan een volledige Amerikaanse BBQ-platter bereiden. Amerikaanser dan dit wordt het niet 😉. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten (en nog een hoop side dishes) te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!Â
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!