American Classics 🇺🇸

Masterclasses
1 2 3 4 5
Gevorderd

104,50

p.p.
Nunspeet
Nederland

5 data beschikbaar

Wat gaan we doen?

USA = BBQ als je het ons vraagt. En dan niet de hotdogs of een simpele burger, maar dan echt de delen van het land die beroemd zijn om de kunst van het BBQen. Mensen die hun gerecht volledig hebben geperfectioneerd, vasthouden aan tradities of juist toch vernieuwend willen zijn. De low & slow gerechten zoals brisket, pulled pork en rubs. Gerookte worsten. Whole hog. Yes, in deze workshop gaan we naar de oorsprong van BBQ!

In de USA kun je echt spreken van een kunstvorm die verandert wanneer je van staat naar staat reist. Er wordt gesproken van de zogenaamde BBQ belt waar de staten Noord- en Zuid-Carolina Alabama, Kentucky, Texas, Missouri en Tennessee deel van uitmaken. Ga je met ons op reis langs deze staten? Van low&slow tot hot&fast, de kenmerkende Amerikaanse bijgerechten, er komen zoveel aspecten aan bod tijdens deze workshop!

Wat behandelen we?

  • 4 gerechten die je natuurlijk zelf op z’n Amerikaans gaat bereiden. Een combinatie van vlees, groenten en sidedishes.
  • Diverse Amerikaanse kooktechnieken van hot & fast tot low & slow, lekker divers!
  • Je gaat werken met verschillende BBQ’s, denk bijvoorbeeld aan een kamado en een pellet grill
  • Je zet zelf een complete Amerikaanse BBQ-platter op tafel met bijpassende garnituren en bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan Pickled veggies.
  • Natuurlijk slaan we de categorie desserts niet over. Als we denken aan een Amerikaans dessert, komt al snel s’mores of een pumpkin pie naar voren, maar wat vind je van een Bourbon carrotcake? (Amerikaanser dan dat wordt het niet, toch?).

Over deze masterclass

Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!

Zelf doen staat in onze workshops centraal, we gaan een volledige Amerikaanse BBQ-platter bereiden. Amerikaanser dan dit wordt het niet 😉. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 4 gerechten (en nog een hoop side dishes) te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!

Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. Onze workshopruimte is gevuld met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. Gekenmerkt door de katrol waarmee het meel werd getild, omgetoverd tot een sfeervolle workshopruimte, Hier kunnen we dus ook in winter lekker door kunnen gaan! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Nijverheidsweg 4, Nunspeet en er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt. Ook is er op 4 minuten wandelen een treinstation. 

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

American Classics 🇺🇸 Proef de sfeer

Goede uitleg over producten en technieken. Leuk, gezellig en leerzaam. Zou het iedereen aanbevelen om dit te doen!

Sylvia Muusz Workshopdeelnemer American Classics 🇺🇸

Whisky-BBQ-Workshop-Leren-Koken-BBQen-Roosendaal-Workshops
Echt een aanrader. Goede tips, kwalitatieve ingrediënten en absoluut een goede sfeer. We gaan zeker nog wat workshops volgen.

Hans van Ierland Workshopdeelnemer American Classics 🇺🇸

Workshop American Classics 🇺🇸 Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude meelfabriek
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

BXC teampagina Sven

Sven Keij

Chef BBQ Experience Center

Van brasserie tot sterrenrestaurant, Sven heeft in het verleden overal ervaring opgedaan. Wil je de vis masterclass of schaal- en schelpdieren bij ons komen volgen? Ja ook in de viswinkel heeft Sven de nodige uurtjes gemaakt. Hij deelt zijn kennis graag met je!

BXC teampagina Bas workshop

Bas Kreffer

Chef BBQ Experience Center

Bas heeft zijn slagersmes in de randstad ingeruild voor een koksmes bij ons in Roosendaal. Door zijn jarenlange ervaring als kok en slager weet hij je alles te vertellen over verschillende stukken vlees. De vlees workshop is dan ook zijn absolute favoriet!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

De Workshopruimte, heeft een unieke sfeer. Ooit gekenmerkt door de katrol waarmee meel werd getild, is deze ruimte omgetoverd tot een inspirerende workshopplek. Naast de workshopruimte is er nog een gezellige bar en een proeflokaal!

Houd me op de hoogte

Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.